Contacta amb nosaltres

BILBAO: 94 405 31 26
BASAURI: 94.426 44 40

El nostre Horari

LV: 9: 00-14: 00 i 16: 00-20: 00
Migdies i Dissabtes: Cites concertades

Clínica Dental Bioral

Periodòncia

Què és la Periodòncia?

La periodòncia és la branca de la ODONTOLOGIA que s'ocupa de la prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties que afecten els teixits de suport de la dent: genives i ossos. Les principals malalties periodontals són: gingivitis i periodontitis.

Clínica Dental Bioral

Som Especialistes en Periodòncia

Les nostres Especialitats

Oferim una Periodòncia Sense Dolor

Què són la gingivitis i la periodontitis?

Són dues malalties molt comuns, la major part de la població les ha patit alguna vegada, tant la gingivitis com la periodontitis afecten les genives, es produeixen per acumulació de bacteris i tosca.

● La gingivitis dóna lloc quan la infecció afecta només a la geniva, aquesta s'inflama, es torna vermell i comença a sagnar. Perquè això no passi hem de prevenir-ho, si no es tracta en el moment oportú moment el més segur és que aparegui la periodontitis.

● La periodontitis ocorre quan la gingivitis no s'ha tractat a temps, a més repercuteix sota de les genives provocant bosses periodontals, arribant a l'os ia l'arrel. Aquesta malaltia bucodental pot ser perjudicial per a la nostra salut, per això cal acudir sempre de forma periòdica (preferiblement cada 6 mesos) a les revisions recomanades per la nostra Clínica Dental Bioral

Quines són les causes d'aquestes malalties?

La causa principal és l'acumulació de bacteris entre la geniva i les dents.

Hi un altre tipus de factors que provoquen el desenvolupament d'aquestes malalties com pot ser:

● El tabac conté substàncies molt tòxiques com el quitrà, la nicotina i moltes més que produeixen major acumulació de placa bacteriana, major desgast en l'os de la dent, fa que la persona fumadora tingui més bacteris acumulades i més agressives.

● Els canvis hormonals en la dona, com l'embaràs pot afectar durant aquest estat a les genives de manera negativa.

● Les persones diabètiques solen tenir gingivitis o periodontitis ja que són més sensibles a les infeccions bucodentals.

Consells dels nostres doctors per evitar aquestes malalties:

Consells per evitar en la mesura del possible aquest tipus de malalties:

Evitar aliments que continguin excessiu sucre, si es consumeixen fer-ho en els àpats o berenars i mai abans d'anar-se'n al llit.

És molt important raspallar-se les dents d'una manera correcta tres vegades a el dia amb una bona pasta dental, a més cal incidir sempre en el rentat dental de la nit ja que aquest és el més important.

Seria ideal reduir l'alcohol el màxim possible i el consum de tabac, ja que aquests dos hàbits ajuda a fomentar el càncer oral.

Si es tenen pírcings cal prestar atenció ja que aquests poden provocar el desgast de la dent, formació de bacteris, etc.

Visitar a l'dentista a la mesura del possible cada 6 mesos o 1 any per a una revisió rutinària.

Quins tractaments hi ha per curar la periodontitis?

La periodontitis es tracta fent una neteja a fons quan no hi ha pèrdua d'os, el tractament bàsic consisteix a netejar la boca amb anestèsia local.

A la nostra clínica per a aquests casos utilitzem la tècnica de l'curetatge, consisteix a netejar i retirar l'excés de placa bacteriana de sota les genives utilitzant els materials oportuns. Sempre es farà amb anestèsia local, ja que és una neteja integra i minuciosa, després del curetatge la geniva ja desinfectada torna a adherir-se a la dent evitant que tornin a introduir-se els bacteris.

Per als casos de periodontitis més greus en què hi ha una pèrdua d'os considerable cal fer un estudi previ per veure que tractaments s'han de dur a terme.

A la nostra clínica intentem sempre reconstruir l'os en la mesura del possible fent ús de biomaterials, els quals en mans d'experts com el Dr. Ramon Soto-Yarritu i la Dra. Mercè Duran permeten excel·lents resultats.

Reserva cita

TRACTAMENT PERIODONCIA

Preguntes més freqüents Periodòncia

L'EP és una malaltia infecciosa provocada per la flora bacteriana que es troba a la boca. Afecta i destrueix els teixits de suport de la dent (Geniva, lligament periodontal i os).

El tractament de l'EP s'ha de dur a terme per experts exclusivament en Periodòncia.

El tractament consisteix a disminuir el nivell de bacteris patògens que es troben a la boca. Mitjançant mini-instruments i utilitzant tècniques mínimament invasives es porta a terme el tractament de desinfecció periodontal pel qual s'eliminen els bacteris que s'han acumulat sota la geniva.

En alguns casos, depenent de el tipus d'EP, cal fer microcirurgia en determinades zones de la boca per restablir els teixits que han estat danyats o bé per accedir a zones molt profundes.

Aquests tractaments microquirúrgics es duen a terme amb microscopis d'última generació i microinstrumental quirúrgic, reduint amb això la seva agressivitat i les possibles molèsties postoperatòries, podent-se suprimir freqüentment l'ús de qualsevol tipus de sutures.

Aquest tipus de tractament es realitza sota anestèsia, De manera que el pacient NO SENT DOLOR algun durant el procés. Només notaràs l'aplicació de l'anestèsia i, tot i així, se sol administrar un anestèsic previ perquè no sigui dolorós.

Els símptomes de l'EP són clars per a un professional, però de vegades difícils de detectar inicialment pel pacient.

la inflamació de la geniva, el sagnat a l'raspallar-se les dents o passar el fil dental, el mal alè, la retracció de la geniva i la mobilitat de les dents són alguns d'ells.

Si tu, qualsevol familiar o amic detecta qualsevol d'aquests signes, no dubti en reservar una cita per avaluar el teu cas.

La gingivitis i la periodontitis són diferents estadis de la mateixa malaltia periodontal, Que afecta genives i dents.  La principal diferència és que la periodontitis és el nivell avançat de la malaltia, On hi ha un nivell de dany i de destrucció de teixits més gran que en la gingivitis.

Quan es pateix una malaltia periodontal s'avalua com d'avançada està. Sempre és recomanable de fer revisions anuals, Com a mínim, per poder detectar a temps aquestes afeccions i evitar la destrucció de l'volum ossi mandibular i de les dents afectats.

La gingivitis es pot solucionar amb una neteja de forma més fàcil i econòmica, A més, a l'ésser només l'estat inicial de la malaltia periodontal, no es corre risc immediat de pèrdua dentària.

En el cas de la periodontitis, Els bacteris acumulades en forma de tosca s'estenen cap a dins de la geniva, provocant bosses periodontals. Si es detecta a temps, es pot solucionar amb un raspat o allisat radicular, que elimina tota la infecció i la tosca de les bosses periodontals. En cas de deixar que avanci sense control es pot arribar a haver d'extreure peces dentals.

Les malalties periodontals més comuns són la gingivitis i la periodontitis. La major part de la població patirà alguna malaltia periodontal al llarg de la seva vida.

EL NOSTRE EQUIP

Professionalitat, rigor, serietat i proximitat

L'equip de professionals de la nostra consulta, fa de la formació continuada el pilar bàsic de la seva atenció clínica. La formació postgraduada d'altíssim nivell que acrediten tots els nostres professionals, i la seva coordinat treball en equip, permeten l'abordatge multidisciplinari dels casos dels nostres pacients.

Comença el teu Tractament

Vine a Conèixer-

Descobreix les Últimes Notícies d'al Sector

El nostre Blog

Consells, novetats, hàbits i recomanacions d'una bona salut bucal.
¡Encantats d'atendre't!